Sonuçlar:

Ahmet Nazlı Kanlıca Yoğurdu

Kanlıca'da markanın kurucusu Nazlı ailesi tarafından üretilmeye başlanan Kanlıca Yoğurdu, kurulduğu günden beri İstanbullular için bir tutku haline gelmiştir. Detaylı Bilgi

Ahmet Nazlı Kanlıca Yoğurdu

Yoğurt yapımında kullanılan sütler, her sabah Beykoz'un köylerinden taze olarak gelir. Süt karışımlarıyla dönemine sadık bir şekilde harmanlanarak yapılan bu yoğurdu, pudra şekerinin yanı sıra meyve macunlan ile de deneyebilirsiniz. Aynı zamanda ertesi gün suyunu salan bir yoğurdu yemeyi de arzu edebilirsiniz. Osmanlı saraylarından Cumhuriyet'e kalan bu mirası tatmak için hepinizi Nostalji Sokağı'na bekliyoruz.

 

Bağcı Döner

986 yılında Çeşme Çarşısı'nda meydanda bir dönerci arabası işe başlar. Detaylı Bilgi

Bağcı Döner

Çeşme'nin köklü ailelerinden turizmci Bağcı ailesinin gençlerinden Ali Bağcı, ailesinin kamping ve diğer turizm faaliyetleri ile ilgilenmek yerine, dönerciliği seçer. Ali Bağcı, tutkunu olduğu deniz yaşamı, enginar tarlası ve mutlu bir emeklilik hayatı derken, damadı Uzman şef Tolga Atalay ile beraber, Bağcı Döner tabelasını dokuz yıl sonra yeniden Nostalji Sokağı'na asar. Bu kez Tolga, menüye ekmeğin haricinde odun ateşinde pişen tandır lavaşını da ekler.

Gel Gör Cağ Kebap

Gel Gör Cağ Kebap, 1982 yılından beri Şakir (Usta) Aktaş önderliğinde, cağ kebabını Erzurum, Türkiye, hatta dünyaya tattırmanın mutluluğu içindedir. Detaylı Bilgi

Gel Gör Cağ Kebap

 Cağ kebabı, Erzurum yöresinden özenle seçilen kuzu etinden yapılan bir çeşit kebaptır. Önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır. Ufak şişler saplanarak ustalıkla kesilen etler, kömür ateşine atılır ve mühürlenir. Eğer orta pişmiş severseniz, tatari dediğimiz kömürü görmeden gelen şişi tatmalısınız. Cağ kebabı, soğan, mevsim salata ve lavaş ile birlikte servis edilir. Cağ kebabı kaçınılmazı ise sonrasında yenen kadayıf dolmasıdır.

Hayde Sürmene Pide

İşimiz ustalarımızdan devir olan, Trabzon Pideciliği… Hayde Sürmene Pide, adını Trabzon'un tüm yurda ve dünyaya nam salmış Sürmene ilçesinden alıyor Detaylı Bilgi

Hayde Sürmene Pide

İşimiz ustalarımızdan devir olan, Trabzon Pideciliği… Hayde Sürmene Pide, adını Trabzon'un tüm yurda ve dünyaya nam salmış Sürmene ilçesinden alıyor. Burası kendi kavurmasını tenekeye basan, peynirini Trabzon'dan getirten ve pidelerini odun ateşinde pişiren bir mekan. Hayde Sürmene pidelerini Nostalji Sokağı'nda tadabilirsiniz.

 

Hurdacı Tavuk

70'li yılların maceraperest ruhu içerisinde Marmaris'de kamp alanlarında satılan, teneke içinde aromatik pişirilen tavuk, şehir efsanesine dönüşüyor Detaylı Bilgi

Hurdacı Tavuk

70'li yılların maceraperest ruhu içerisinde Marmaris'de kamp alanlarında satılan, teneke içinde aromatik pişirilen tavuk, şehir efsanesine dönüşüyor. Bu tavuklar; lezzetli beyaz etleri daha da lezzetlendiren kömür ateşi, sebze ile aromalanmış buharı ve rafine tamamlayıcılarıyla Hurdacı Tavuk markasıyla sunuluyor. Hurdacı Tavuk, Nostalji Sokağı'nda maceraperest lezzetleri sevenleri bekliyor.

 

Köfteci Küçük Mustafa

Kırklareli'nin en eski köftecisi olan Küçük Mustafa, 1939 yılında kurulmuş yaklaşık 80 yıllık bir köfteci. Detaylı Bilgi

Köfteci Küçük Mustafa

Küçük Mustafa'nın namı, yaptığı küçük ve bol adedi köftelerden geliyor. Etini günlük işleyerek, kömür ateşinde ızgaralaması ve aynı gün tüketmesi Küçük Mustafa'nın en büyük farklılıklarından birisi. Köfteci Küçük Mustafa'da iki tür piyaz sunuluyor. Piyazlardan biri tahin1i Antalya piyazı diğeri ise 80 yıllık, eski usul, üzüm sirkeli ve yağlı piyaz. Biber sosunda ise biber ve tuzdan başka bir malzeme bulunmuyor.

Lalezar Dürüm ve Kokoreç

Sokak lezzetlerinin en eskisi, sokak lezzetinin geleneği, Nostalji Sokağı’nda da sürüyor. Detaylı Bilgi

Lalezar Dürüm ve Kokoreç

Sokak lezzetlerinin en eskisi, sokak lezzetinin geleneği, Nostalji Sokağı’nda da sürüyor. 1983’den beri Çatalca’nın ünlü markası Lalezar Kokoreç, geleneksel sunumuyla Nostalji Sokağı’nda sizleri bekliyor. 1983’den beri Çatalca’nın ünlü markası Lalezar Kokoreç, geleneksel sunumuyl Nostalji Sokağı’nda sizleri bekliyor.

Melek Tantuni

Tantuniciler Derneği'nin kurucularından Osman Usta'nın, 1981 yılında ilk şubesini içtiği Melek Tantuni, dört şubesi ile 36 yıldır tantuniyi tattırmaya devam ediyor. Detaylı Bilgi

Melek Tantuni

Tantuni şehri Mersin'in en eski ustalarından, Tantuniciler Derneği'nin kurucularından Osman Usta'nın, 1981 yılında ilk şubesini içtiği Melek Tantuni, dört şubesi ile 36 yıldır tantuniyi tattırmaya devam ediyor.Tantuni şehri Mersin'in en eski ustalarından, Tantuniciler Derneği'nin kurucularından Osman Usta'nın, 1981 yılında ilk şubesini içtiği Melek Tantuni, dört şubesi ile 36 yıldır tantuniyi tattırmaya devam ediyor. Her zaman taze ürünler kullanan, sinirsiz ve yağsız biftek etini lezzet sırlarıyla birleştiren Melek Tantuni, İstanbullulara tantuniyi tekrar tattırmak için Nostalji Sokağı'nda hizmete başladı.

Meydan Kıraathanesi

Meydan Kıraathanesi, 460 yıllık zeytin ağacının kökünde doğan bir kıraathane. Detaylı Bilgi

Meydan Kıraathanesi

 Burada odun ateşinden Rize çayına, tarladan okey oyununa kadar kıraathane ruhu vardır. Kahve yetiştirmenin ve içmenin dünyaya nasıl yayıldığı tarihteki en ilginç hikayelerden biri... Bir hikayeye göre; Etiyopyalı bir çoban, keçilerinin kırmızı kahve çekirdeklerini çiğnedikten sonra daha canlı hareket ettiğini fark ediyor ve kahve bu şekilde ortaya çıkıyor.Meydan Kıraathanesi, leziz Türk kahvesi ve enfes çayı ile birlikte menengiç kahvesini de tadabileceğiniz İstanbul'daki nadir adreslerden...

Pelit Turşuları

Pelit Turşuları, biber turşusunun çeşitlerinden, turşu suyuna kadar birçok efsane lezzeti denemeniz için sizleri bekliyor. Detaylı Bilgi

Pelit Turşuları

İstanbul'da turşu denince akla gelen en meşhur markalardan olan Pelit Turşuları, 59 yıllık tarihinde bir ilke daha imza atarak Asya Kıtası'nda ilk satış noktasını Nostalji Sokağı'nda hizmete açtı. 

Pideli Köfte ve Cantık Fırını

Pideyi anımsatan, kepekle açılan ve odun ateşinde pişen 'Cantık' da Kayhan'a has önemli bir lezzettir. Detaylı Bilgi

Pideli Köfte ve Cantık Fırını

Bursa'da 1400'lü yılların başında Çelebi Mehmet (I.Mehmet)'in kızı Selçuk Hatun tarafından yaptırılan Kayhan Çarşısı'nda, 1867 yılından itibaren ilk kez iskender ve hemen ardından pideli köfte yemeği hazırlandı. 

Tarihi Katmerci Zekeriya Usta

Yaklaşık 100 yıl sonra Katmerci Zekeriya Usta ikinci kapısını da müdavimleri için hizmete açar. Detaylı Bilgi

Tarihi Katmerci Zekeriya Usta

Gaziantep’te, 1800’lü yılların sonunda ticari olan iki fırından biri ilk defa Katmer isminde bir lezzet sunar, 30 yıl boyunca Antep’te katmerci adıyla anılan bu mekan, 1925’te ilk tabelasını Katmerci Zekeriya Usta olarak aşar. Gaziantep geleneklerinde de katmerin önemi büyük. Geleneklere göre damat ve gelin, düğün gecesinin sabahında katmerle kahvaltı yaparlar. Aynı zamanda kız evi ve erkek evine de damadın sağdıçları tarafından katmer götürülür. Türk geleneğinde önemi büyük olan bu eşsiz lezzeti tatmanız için ‘Gazi şehrimizin kültürü’ şimdi nostalji Sokağı’nda.

Veli Zahmetkaroğlu Mantı & Çi Börek

1904 -1948 yılları arasında Baybars ailesi Tataristan'ın Buğulma şehrinden Eskişehir'e taşınır. Detaylı Bilgi

Veli Zahmetkaroğlu Mantı & Çi Börek

Dört kız ve bir erkek çocuklu bu ailenin; anneanne, anne ve tüm kızları evde mantının farklı farklı lezzetlerini yapıp haftanın en az üç, dört günü komşularına dağıtır. Evdekilerin bu becerilerini ve komşularının hayranlıklarını fark eden bu evin erkek çocuğu Veli, evlerinin alt katındaki bir depoyu imalathaneli ve masalı bir mantı salonuna çevirir. Bu salon binbir zahmetle yapılan mantılarının lezzetleriyle, her geçen gün artan misafirleriyle Zahmetkaroğlu ismini alır. 50 yılı aşkın bir süre. lezzet devam eder. 1956'da marka kapılarını kapatır ve torunlar lezzeti heyecanlı bir aileye devreder.50 yıl sonra mantının suyu yeniden kaynar.

 

Zahir Sandviç

Türkiye'de sandviç yapımının ilklerinden olan Zahir Sandviç,kahvaltı ve gece atıştırmalarının vazgeçilmez alternatiflerindendir. Detaylı Bilgi

Zahir Sandviç

Zahir Sandviç'te, Zahir Klasik (tozlu) ve Atom (tatlı) olmak üzere iki özel sandviç bulunur. Bunun yanı sıra, 50'ye yakın malzemeyle 10 binin üzerinde ayrı sandviç çeşidini de burada bulabilirsiniz. 38'inci yılında ikinci kapısını Nostalji Sokağı' nda açan, Fenerbahçelilerin fanatiği olduğu Zahir, malzemelerinin hassasiyetiyle ünlüdür.