ANTEP’İN EŞSİZ LEZZETLERİNE ULAŞMAK İÇİN İSTANBUL’DAN ÇOK UZAKLAŞMAYA GEREK YOK!

Gaziantep’e gitmek evinizden çıkıp bir alışveriş merkezine gitmek kadar kolay artık! Hele oradaki lezzetleri bulmak… Ama öncesinde bir ön gösterime ne dersiniz? Gelin Gaziantep sokaklarından birlikte geçelim ve bir yemek seçelim. Günün hangi öğünü olsun? Akşam! Lavaş da yanında çerez gibi gitsin mi? Daha ne istenir! O zaman Antep Usulü Firik Pilavı tam sizin için! Bu yemek, eve gelenleri kokusuyla mest edecek gibi görünüyor! Neden mi? Çünkü içinde kullanılan özel firik bulguru bildiğiniz hiçbir bulgurun tadına benzemiyor. Ateş üzerinde kavrulurken eşsiz bir tat kazanmasıyla biliniyor ve kullanıldığı yemeklere enfes bir aroma katıyor. Bir de bu lezzetin içine et de eklenirse…  Hadi gelin beraber bakalım şu Antep Usulü Firik Pilavı’nın cezbeden tarifine!

Antep Usulü Firik Pilavı Tarifi

Kullanacağınız tencereyi 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak ısıtın. Sonrasında 1 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyerek 2 dakika boyunca kavurun. Kavurduktan sonra tencereye 1 tatlı kaşığı biber salçası koyup iyice karıştırdıktan sonra 4 su bardağı su ekleyin. 1 su bardağı başbaşı bulguru ile 1 su bardağı firik bulgurunu yıkadıktan sonra ikisini de tencereye koyup karıştırın. Ardından 1 çay kaşığı tuz ve pulbiber ekleyin. 1 su bardağı haşlanmış nohutu da tencereye koyup karıştırdıktan sonra suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Bir diğer taraftan ise önceden almış olduğunuz 150 gr kavurmayı iri şekilde kesin. Üzerine karabiber serptikten sonra kendi yağı ile 3-5 dakika pişmeye bırakın. Sonrasında kavurmayı suyunu çeken pilavın ortasına koyarak üzerine havlu kağıt ile kapatıp demlenmeye bırakın. Ve hazır!

 

Sadece şu küçük tarifin sizde yarattığı iştah açıcı etki inanın, Antebin İçi’nin size sunacaklarının yanında hiçbir şey! Antep Mutfağı’nın yüzlerce yıldır nesilden nesle geçen geleneksel el lezzetleri, meslek sırları Watergarden İstanbul Antebin İçi’nde sadece sizin için derlendi! Hatta Gaziantep’in kendi ustaları sizler için Ataşehir İstanbul’un gözdesi Watergarden’a bizzat geldiler ve bu yüzyılı aşkın yerel lezzetleri sizin de tatmanız için Antebin İçi’nde sizi bekliyorlar! Ataşehir yeme içme alternatiflerine yepyeni bir tat katıyorlar. Gaziantep Mutfağı’nın İstanbul’daki en güzel tezahürü olan Antebin İçi’nde tadabileceğiniz bu yöresel lezzetlerin kelimenin tam anlamıyla bağımlısı olacaksınız. Tepsi kebabından fıstıklı katmerlere, yöresel baharatlarla içi şenlendirilerek hazırlanmış lezzetli serpme kahvaltılardan taptaze künefelere kadar bütün bu yöresel tatlar şimdi Watergarden İstanbul’daki Nostalji Sokağı’nda sizlerle! Oldu da Antebin İçi’nde denediğiniz bu yemekleri evde kendiniz yapmak istediniz. Malzemeleri için çok uzaklara gitmenize hiç gerek yok. Antebin İçi’nde aynı zamanda Gaziantep’in ünlü Almacı Pazarı’ndan esinlenilerek kurulmuş olan Almacı Bazarı da bulunuyor! Bunun dışında birçok envai çeşitte baharatlar, el yapımı salçalar, özenle kurutulmuş kışlıklar, Gaziantep’in tarihi Tahmis Kahvesi ve daha niceleriyle de siz damak düşkünlerini bekliyor! Ataşehir yeme içme mekanlarının arasında öne çıkan Antebin İçi, sadece önünden geçtiğinizde bile kokularıyla yolunuzdan dönmenize neden olacak. Eşi benzeri olmayan, geniş ürün yelpazesiyle alıcılarına sunduğu bu iştah açıcı tatları çok geçmeden sizler de keşfedin!

Şiveydiz, yuvalama, doğrama gibi yörenin en bilinen lezzetlerini sunan Şiveydiz Restoran, Antep kahvaltısının her çeşidini bulabileceğiniz Dülük Baba, künefenin en farklı hallerini tadabileceğiniz künefeci Mıstık Usta daha sokağa ilk girdiğiniz anda sizi karşılıyor. Gaziantep’in olmazsa olmazı katmerini sunan Katmerci Mamed Usta ve ciğeriyle ünlü Ciğerci Bedri Usta da yine Antep yöresinin lezzetlerini İstanbullular ile buluşturuyor. Lahmacun sevenler Gaziantep’in meşhur lahmacununu Alleben Lahmancun’da tadarken, kebap sevenlerin buluşma noktası ise Gavaklık Kebapçısı olacak. Bir alışveriş merkezi içine tüm bu yeme içme alternatiflerini sunabilen ilk ve tek eğlence ve yaşam merkezi Watergarden İstanbul, sizlere ev sahipleri yapmak için can atıyor!

Yemek sonrası Koçak Baklava’dan günlük gelen baklavayı sadece yemekle kalmayacak, eve dönüşte satın alabileceksiniz.

Birçok ünlü simanın da uğrak yeri olmaya başlayan Antebin İçi, büyük bir titizlilikle size farklı lezzetler sunmak, sizi muntazam bir misafirperverlikle ağırlamak için hazırlanan bu yöresel geçit; Watergarden İstanbul’da sizleri bekliyor! Bu eşsiz lezzetlere ulaşmak ve keyfini çıkarmak için Gaziantep’e kadar gitmenize artık gerek kalmadı. Her zaman İstanbul’da ilkleri yaşatan Watergarden İstanbul’un açık adresi ise; Barbaros Mah. Kızılbegonya Sok. No.10/1 B.Ataşehir / İstanbul

Ayrıca Watergarden sosyal medya hesapları @watergardenist ve @antebin_ici hesaplarını takip ederek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

ARAMAK İSTEDİĞİNİZ KELİMEYİ YAZIN

watergarden_İstanbul_avm_guzel_bir_haftasonuWatergarden_İstanbul_ataşehir_alışveriş